Aankoopkeuring

Het kopen van een bestaande woning of bedrijfspand, is één van de duurste investeringen die men kan doen in een mensenleven. Bestaande panden vertonen regelmatig onopgemerkte gebreken. Een bestaand pand kopen in een opwelling is niet verstandig.

Het is vaak een riskante zaak, omdat u zelf meestal niet in staat bent het pand op een objectieve en bouwkundige manier te bekijken.

Door het opstellen van een keuringsrapport, zal dit de te nemen beslissing vereenvoudigen.

U wordt door ons geïnformeerd over de conditie, kwaliteit, afwerking en onderhoud van de woning met de mogelijk direct en op/of op termijn hieraan verbonden herstelkosten.

Voor u als aanvrager van een aankoopkeuring is het rapport een uitstekend uitgangspunt om te beslissen de woning c.q. bedrijfspand wel of niet te kopen, of om over de prijs te onderhandelen.

Verkoopkeuring

Bij een verkoopkeuring wordt vooral nadruk gelegd op achterstallig onderhoud die de verkoop negatief kunnen beïnvloeden. Ik zal u adviseren en uitleggen wat de gebreken inhouden en hoe deze kunt verbeteren. Deze verbeteringen kunnen de verkoop positief beïnvloeden.  

U als verkoper heeft de verplichting om gebreken, achterstallig onderhoud te melden aan een koper. U geeft aan met een verkoopkeuring dat u niks te verbergen heeft en dat u juridische gesteggel achteraf wilt voorkomen, immers voldoet u met een verkoopkeuring aan uw mededelingsplicht. Een verkoopkeuring verkoopt beter omdat vaak de verkoop sneller gaat, uw onderhandelingspositie minimaliseert en u klantvriendelijker overkomt.


Aanvraag Inspectie/keuring

Een bouwkundige keuring/inspectie kan zowel telefonisch als online aangevraagd worden.

Afhankelijk van de woning, duurt een woningopname gemiddeld 2 uur.

Indien de opname langer duurt dan gepland, dan berekenen wij geen extra uurloon door